A Sörök tesztje

2016.aug.17.
Írta: Taste4me Szólj hozzá!

Csakis az "Igazi Csíki Sör"

Eljött az ideje, hogy megkóstoljam az Igazi Csíki Sört. A címke magáért beszél, tele van székely motívumokkal, egyből lehet tudni, hogy ez a székelyek söre. Gondolom elsősorban, a székelyeket célozták meg. Ez a különleges piros szín, meg a fekete, az én elmémbe egyből a székelyruhás lányok ugrottak be. A székelyzászlót is, mint jelképet feltenni, ez is a szűk összetartó székelységre utal.
Az üveg egyáltalán nem sugallja a kézműves sört, inkább úgy fogalmaznék,  hogy a megszokott kommersz sörös üvegbe palackozzák. Ez megbocsájtható bűn is lehetne, ha nem annyi lenne az ára amennyi. Lássuk, hogy az üvegben lévő sör milyen benyomást kelt. Első ízre komlós, nagyon komlós, a szénsavasság is megfelelő. Szóval a komlóval nem spóroltak. A megszokott kommersz sörökhöz képest túlságosan is komlós. Van aki szereti, van aki nem, de én imádom.
Az alkoholtartalma is székelyes 6%, nem sok kommersz sör vállalja be a 6%-ot, általában 5% környékén megállnak a sörgyártók.
Jónak jó, ízlik, csak ajánlani tudom. Nem egy prémium kategória, inkább nevezném a kommersz sörök krémjének. Bármelyik bulin fincsi bulika sör lehet.
Alkoholtartalom: 6%
A Sör ízvilága:     8
Szénsav:             8
Lágyság:             8

DEEP Lager Beer

Ilyen sört nem szoktam inni, csak ha a sors odafújja elém. Szóval, ennek a sörnek a sztorija, hogy ingyen odaadtam egy ismerősömnek egy régi konyhaszekrényt. Majd eltelik egy hét és megjelenik nálam, hogy tudja szeretem a sört, így hozott egy rekesszek. Óóóó mondom ba meg, ne viccelj már! Miközben a fejemben megjelent valami normálisabb sör, erre hozza fülig érő mosollyal ezt a varázslatos lónyálat. Kösz ba+ :D
Mit mondjak erre!??? Tedd a sarokba, majd elkopik.
Vagy két hónapja áll a sarokban, de nem mertem hozzá nyúlni, majd a kánikulában felvágtam a rekeszt, kivettem egy párat betoltam a hűtőbe és elkezdtem ízlelgetni. Na ezt nem kellett volna, mert rájöttem, hogy ez sima ízesített szódalé, amiben már bubi is alig van. Komló? Ááááh felejtsük aztot el. Talán megmutatták egyszer neki. Szóval, szomjoltónak jó ez. Habár, ha őszinte akarok lenne, akkor annak sem, mert kettő után elkezdett kaparni, meg kiszáradni a torkom, nem kicsit, hanem nagyon, mintha lenne benne valami. Ez a sör, a sörtársadalom elleni merénylet!
Kimerem jelenteni, hogy ivásra egyáltalán nem alkalmas. Nem tudom, hogy mennyibe kerül, de előre mondom, hogy bármennyi is, inkább két flakon ásványvíz, mint egy ebből a trágyaléből.
20150827_125600.jpg
Alkohol 3,0 %

Sör ízvilága: nem értékelhető
Szénsav: nem értékelhető

Lágyság: nem értékelhető

Ha meg értékelni kellene, akkor minden 1-es az 1-10-es skálán.

A világ top 10 sörei

A bloomberg.com összeszedte a világ legjobban fogyó söreit. A Top 10-et megvizsgálva, egyáltalán nem azok a sörök szerepelnek a top 10-ben, mint amire sörfanként számítanánk. A Kínai piac fellendülésével a sörpiac drámaian átalakult. Így a legtöbb sört a helyi hipermarketben biztos, hogy nem fogjuk megtalálni.

1. Snow (Kína)
snow_1.jpg
2005-ös helyezés: 11
Piaci részesedés: 5.4%
Az értékesített mennyiség 573% -al nőtt 2005 óta.


2. Tsingtao (Kína)
tsingtao_2.jpg

2005-ös helyezés: 10
Piaci részesedés: 2.8%
Igen, jól látjuk, a világ top kettő sörét Kína adja.


3. Bud Light (Amerika)
bud_light_3.jpg

2005-ös helyezés: 1
Piaci részesedés: 2.5%
Az értékesített mennyiség 7% -al csökkent 2009 óta.

4. Budweiser (Amerika)
budweiser_4.jpg

2005-ös helyezés: 2
Piaci részesedés: 2.3%
A trónfosztott "Sörök királya". David Chang séf a sör szószólója.

5. Skol (Brazilia)
skol_5.jpg

2005-ös helyezés: 3
Piaci részesedés: 2.2%
InBev top söre, még az AB -vel való egyesülése előtt.

6. Yanjing (Kína)
yanjing_6.jpg

2005-ös helyezés: 16
Piaci részesedés: 1.9%
Kínába úgy bélyegezték meg, hogy "Kína állami söre".

7. Heineken (Hollandia)
heineken_7.jpg

2005-ös helyezés: 6
Piaci részesedés: 1.5%
A legöregebb márka a top 10 -ben (142 éves)

8. Harbin (Kína)
harbin_8.jpg

2005-ös helyezés: 15
Piaci részesedés: 1.5%
AB InBev által birtokolt Kínai márka. 

9. Brahma (Brazília)
brahma_9.jpg

2005-ös helyezés: 5
Piaci részesedés: 1.5%
AB InBev családhoz tartozó Brazil márka.

10. Coors Light (Amerika)
coors_light_10.jpg

2005-ös helyezés: 7
Piaci részesedés: 1.3%
Majdnem a 13-ik helyről az 1 helyezésik repült, de aztán jöttek a kínaiak. Ja persze persze. :)
A listát elnézve, a dobogósok közé egy európai sör sem fért fel, hisz Kína (4), Amerika (3) és Brazília (2) letarolta a piacot.
A listából, amit biztos kóstoltam, Skol, Tsingtao és Heineken. Alkoholmentes söröket élből kerülök, de néha néha ráfanyalodom azokra is. Meglepő azt látni, hogy 3 amerikai sörből 2 alkoholmentes.

Super Bowl és a sörfogyás

Egyes amerikai oldalak szerint a 2013 -as Super Bowl alatt 50 millió tálca sör fogy el. Ami nem is olyan kevés, hisz átszámolva a tálcát dobozokra, az összesen 1,2 milliárd doboznak felel meg.

Wóóóóów azt a betyár mindenségit :-DDD

sör.jpg

Azon gondolkodom, hogy valaki csinált ilyen sörfogyási felmérést a Forma 1 -re, vagy akár a Bajnokok Ligájára?

TSINGTAO

75, A kínai nagyágyú: TSINGTAO

DSC05135.JPGErre a sörre még Erdélyben akadtam rá, és mivel az ősi kínából származik Csingtáó tartományból, ami a nevét is adja, így arra jutottam, hogy egy tesztre érdemes lehet pár üvegecske. :-)

Belekortyolva, azt tudom mondani, hogy semmi karakterességet nem érzek, semmi egyediség, amitől kitűnne a tömegből. Ízlelgetem, szagolgatom, de semmi. A hab pár perc után eltűnt, úgy néz ki mintha cider volna a pohárba. De nem az, mert van benne maláta, komló, rizs, azaz minden, amitől sörnek lehetne hívni, csak nem karakteres. Így nem is értem, hogy kavarodhatott el közép európáig a nedű. Azt is megkérdőjelezem ennek fényében, hogy ténylegesen 1903 óra fenn tudott maradni ez a márka. Ahogy az üvegen fel van tüntetve. Habár versenytárs hiányában könnyen fenn maradhatott.

Szánalmas, kerülendő plecsnit kap

Felejthető ízvilág.
Sör ízvilága:  1
Szénsav:      5
Lágyság:      3
Címkék: sör, beer, tsingtao

Sörszappan, a sör fanoknak

Egy sör fannak mi egyéb kéne, mint egy sör szappan. Így a fürdőben is kiélvezhetjük a sör adta ízeket, nem csak szomjoltóként, hanem tisztálkodási eszközként is.


sör szappan.png


Rendelni innen tudsz. Habár a szappannak elég borsos ára van, hisz majdnem 7$ -ba kerül, ami 220 -as árfolyammal számolva 1540 magyar valutába kerül.

U.i.: Ha valaki megrendelné, remélem emlékezni fog, hogy hol talált rá és megírja, hogy milyen is egy sör illatú szappannal tisztálkodni.

Sör kutyáknak: DAWG GROG

Egy Amerikai férfi annyira szereti ebét, hogy úgy gondolta, készít egy pár üveg kutyának való sört, ami nem tartalmaz alkoholt. Tehát alkoholmentes sörnek is felfogható. Annyit tudni kell róla, hogy sörgyárban dolgozik, így a termék fejlesztésekor könnyű dolga volt emberünknek. :-)

Mivel a kutyája rákapott a fahéjas gyömbéres sörre, így ez jó piackutatásnak számított. Tehát, mára már egész Amerika területére szállítja a nedűt, mert megtalálta a piaci rést, ahova be lehet törni. 

shapeimage_2.png
Az oldal szerint 6-os kiszerelésbe árulja, kemény 36$-ért, ami jelenlegi usd árfolyamon (átlag 1$= 220 Ft) 7920 Ft-ba fájna és még nem számoltuk a szállítási költségeit.

Durván számolva 1320 Ft -ra jön ki, ha visszaosztjuk, így ha magyarosan belegondolunk, akkor 1320 -ért a sör dílereknél fasza kis söröket találunk.

A kezdeményezés jónak tűnik, hisz mekkora flash a kutyafan gazdik számár, hogy kedvenceikkel elmennek vadászni, majd a nyúl/vaddisznó, vagy bármi amit levadásztak rotyog a bográcsba... gazdi előveszi a kedvenc sörért, kitölti a poharába, majd a előveszi a kutya sörét, a kis tálkájába kitölti a hideg sört a kutyának... oszt ezt követően megelégedve a nap eseményeivel, mindketten örömmel nyugtázzák, hogy ezt jól megcsinálták. Elkapták a vadat! ... majd a gazdi belekortyol a jéghideg sörbe, a kutyus elkezdi lefetyelni és nemsokára eljön a kaja time, ezután meg úszás a dunában/balatonba/vagy bármilyen hűsítő helyen, majd ismét felpeccinthetik a nedűt... :-D

Alkoholtartalom: 0 %, hogy nehogy berúgjanak az ebek. Hisz valakinek haza kell vinnie a gazdit :-))

Íz, az infók szerint: zöldség, ízesítőként gyömbért, fahéjat és mézet tettek bele.

Ötletgazda: Daniel Keeton

Termelője: Boneyard sörfőzde

Sör mint befektetés

Nemrég olvastam egy cikket, amit a Solar Capital osztott meg a nagyközönséggel, hogy a válság ellenére a sörgyárak részvényei elég szép profitot termelnek. Mivel egy vérbeli sörfan nem csak issza, hanem olvassa is a sörpiacra vonatkozó híreket, előrejelzéseket, így lelkiismeret furdalás nélkül teszem közzé az alábbi elemzést.

sörmintbefektetés.jpg

Előreláthatólag, a következő cégek tudják majd a piaci részesedéseiket növelni a fejlett mind pedig a fejlődő piacokon.

Annheuser Bush:

A többek között a Budweiser sör előállítójának részvényei 2009 óta több mint duplázódtak. A cég nem rég vásárolt 50 százalék feletti részesedést a dél amerikai Modelo sörfőzdében aminek a nevéhez fűződik a Magyarországon is kedvelt Corona/Coronita sör. A cég kifejezetten széles termékskáláját szinte az egész világon megtalálhatjuk, így e cég a kockázatkerülőbb befektetőknek tökéletes befektetést biztosít.

Diageo:

Több népszerű likőr köztük a Baileys, a Smirnoff vagy a Johnnie Walker gyártója. Hozzájuk tartozik ugyanakkor az Angliában igen kedvelt Guiness sör is. A cég az elmúlt években jelentősen tudta növelni ázsiai értékesítését, melynek következtében a részvények ára az elmúlt három évben megháromszorozódott. A már évek óta 2 százalék feletti osztalék és a továbbra is kiemelkedően magas egy részvényre jutó eredmény a jelentős emelkedés ellenére továbbra is vonzóvá teszi e céget a befektetők körében.

Boston Beer:

Az amerikai befektetők leginkább keresett cége. A Boston Beer részvényeinek ára a 2009-es szintek hatszorosán mozog, mely talán nem is olyan meglepő miután az elmúlt években szinte minden alkalommal felülteljesítette a várakozásokat s a világpiacon az egyik legnagyobb mértékben tudta növelni piaci részesedését. Bár a 24-es P/E rátájával jelenleg kicsit túlértékeltnek tűnhet, a bevéltelek várható növekedésével egy esetleges visszaesésénél e cég részvénye továbbra is jó befektetésnek bizonyulhat.

Staropramen - Dark Beer

 

74, A Prágai léhűtő: Staropramen Dark Beer

 
Az átlag sör fanok ajánlása alapján gondoltam megízlelem eme sör barna változatát is. Hátha tud valami újat nyújtani számomra. És sajnos tudott.
 
Barna sörhöz képest elég gyér az ízvilága. Első nyelésre, az ízlelő bimbóim azt mondták, hogy miféle íz ez? 
Ez akar barna sör lenni? Mi alapján? Olyan az íze, mintha a Colát egy hétig kupak nélkül, a szabad ég alatt a sorsára hagyunk éjjel nappal... ez által kitéve az időjárás viszontagságainak, oszt amikor nincs más választás belenyalunk és ordítva dobjuk minél távolabb, hogy még a szagát se érezzük.
 
Egy valamit le kell szögeznünk, ittam Én már elég barna sört. De egy biztos, a barna sörnek nem ilyen ízűnek kell lennie.
Látszik, hogy a nagyközönség ízéhez lett igazítva, hogy minél többen vegyék a terméket. A csípős ketchuphoz tudnám hasonlítani, rá van írva, hogy csípős, de ha belenyalunk nagyon vékonyan mondhatjuk azt, hogy csípős.
 
Inkább alulról súrolja az enyhén csípős fogalmát, mint a csípősét. Ergo nem elégíti ki a csípős fogalmát, mint ahogy a Staropramen barna sör sem elégíti ki, azt az igényt, amire szánták.
 
A karamell íz, valahogy nem karamellizálódot, nem adja vissza azt a kesernyés ízt, amit ilyenkor vissza kéne adnia. Inkább édesnek lehet mondani. Ismerjük azt a karamell érzést, amikor 2-3 darab nagyobb karamellt a gyerekkorunkban a szájunkba tuszkoltunk, és ahogy elkezdett olvadni, összeragadt a fogsorunk, és nagy megerőltetés árán sikerült végig küzdenünk rajta magunkat. Na ez is olyan, édes, szájragadós, mintha karamellt nyalogatnánk a pofazacskónkban.
 
Ennyi, részemről több szót nem érdemel.
 
Felejthető minőség!
 
A Sör ízvilága:        3
Szénsav:                  3
Lágyság:                  8
 

 

 

Címkék: dark, beer, staropramen

Flying Dog: Snake Dog Ipa (India Pale Ale)

 

73, A kígyó kutya lecsap újra lecsap: FlyingDog - Snake Dog
 
Az első benyomás, hogy a szaga rémisztő. Van benne valami, ami megfogalmazhatatlan, eltér a normál sörétől és különlegessé teszi. Belekortyolok, és az íze pofán vág.
Mintha kígyóbőrbe bújt pisit innék. Nem a rossz értelemben, hanem a jó értelemben. Van benne karakteresség, van benne merészség, van benne valami, ami kihozza belőled a veszett kutyát. Egy olyan veszett kutyát, amit egy kígyó megcsípett és kúszva sziszegsz a következő sörig.
Én speciel a hűtőig vonyítva sziszegtem, mert annyira akartam, ezt a repülő kutyát. Imádom minden kortyát, amit letolok az ízlelő bimbóimon keresztül a torkomon.
                 
Olvasva az összetevőit azt tudom mondani, hogy minden benne van, aminek benne kell lennie, maláta, árpa, komló és víz.
Kell ennél több?
Hogy a viharba ne kellene, alkohol, az adja a sör alfáját és omegáját, ami nem kevesebb, mint 7,1%, jól hallottátok 7,1% alkoholtartalmat zártak a 355 ml-s palackba. Van ebben kraft, és nem is szégyenli, mert ez adja karakteres ízét.
 
Milyen a habja? Isteni! Kb 5 perce öntöttem ki és áll, mint az emberi vérre szomjazó Cobra farka. :-)
 
Az Ajánlom plecsnit simán megkapja!!!
 
A Sör ízvilága:   10
Szénsav:            9
Lágyság:            10

 

Címkék: india, ale, flying, dog, ipa, snake, pale

San Miguel Especial

 

71, A Spanyol kegyenc San Miguel Especial  
 
 
Első ízlésre könnyed sörnek érzem, erőteljesen érződik benne a komló, aminek az ízét apró bubik fűszerezik meg. Így adva meg a sör sava borsát, a jóízű büfögést. :-)
 
 
Egy pár mp. után a sörnek van egy kis kukorica ízű utóíze, elkezdem bújni az összetevőit és óóó igen, kukorica is van benne. A kettő elegye adja a jó kis sör ízt.
 
Ahogy iszogatom, arra kezdek rájönni, hogy ezt lehet tolni barátok közt, akár sütögetés közben is. Könnyed, jó fej sör hatását adja.


A Sör ízvilága:     8
Szénsav:             8
Lágyság:             8

 

Címkék: san, miguel, especial

Cerna Hora Granát

70, A Cseh vöröske Cerna Hora Granát

 
Hát nem tudom mit várjak tőle, az előzőleg tesztelt Cerna Hora egyáltalán nem győzött meg. Elég lagymatag sör volt a Páter.
 
Mit mondjak na, ízlelgetem, iszogatom a Granát, de semmi extra. Ugyebár a Granát barna sör, de semmi karamell íz nem jön át, mintha kolát innék, de nem valami normális félét. Nem. Valami madaras tecsós kólát innék, de abból is, azt a fajtát, ami egy hete ki van nyitva és minden bubi elszállt, de még a bubi emléke is.
 
Habja nincs, nem is volt, talán megmutatták fényképen neki, hogy így néz ki oszt ennyi.
 
Ez ismételten egy átlag családi sör, amit a cseh átlag polgár szürcsölget vasárnapi ebéd után.
                        
A Sör ízvilága:     1
Szénsav:             1
Lágyság:             8
 
 

 

 

Címkék: hora, cerna, granát

Fuller’s: Organic Honey Dew

69, A méhek is Organic Honey Dew –ra esküsznek.

Az utóíze olyan mintha szénsavas mézet innék. De tudom, hogy nem az, mert nem az, hisz az íze kiadja a mézízt és lágyan a sör ízt is, meg egy pár üveg után, akár be is lehet csiccsenteni, hisz 5%-os alkoholtartalommal büszkélkedhet.

Szerencsére egyik íz sem hatalmasodik el a másik felet, hanem csak megvannak egymás mellet, mint két jó házastárs.

Ez egy ínyenc sör, ínyenc sörfanoknak, hisz nem a megszokott kommersz kesernyés ízzel találkozunk, hanem édeskés, mézes, komlós, malátás íz világgal szembesülünk. Szerencsénkre egyik sem tolakodik, nem erőteljes. Pont jó, amilyennek lennie kell.  :)

Most mondhatnám azt is, hogy elképzelem magam 40-50 évesen, ülök az asztalfőnél, oszt az ebéd elfogyasztása után mondom a gyerekeknek, hogy szomjazik a hal.

Erre megkérdik, hogy miben fürödne a hal?

Hát, miben másban, mint mézben. :)

Milyen mézben?

Há mézes sörben.  :)

Akár meleg téli napokon is jót tehet a toroknak, a megszokott mézes tea helyett, mézes sört az ínyenceknek. :-D

U.i.: Épp sörkóstolás közben hozott az asszonypajtás egy adag fagyit. Sajnos nem tudtam ellentmondani, így betoltam a fagyit, majd jót kortyoltam a mézes okosságból és csusszot utána is rendesen. Nem éreztem ütközést az ízekben, így merem ajánlani, akár fagylalt után is.

Szóval tőlem kap egy Ajánlom plecsnit :)

 

A Sör ízvilága:     9  
Szénsav:             7
Lágyság:             8

Békésszentadrási Meggyes sör

68, Az igazi különleges Hungarikum sörfélében: Békésszentandrási Meggyes Sör

 A sör frissítően hat és ténylegesen érezni a gyümölcsös meggy ízt. Olyan utó íze van, mintha a nagyi által elkészített igazi jéghideg meggy teát innék. Anno az öregek, ugyebár tudtak meggy szárból/levélből meggy ízű teát főzni, de sajnos a filterek világában, ez már nem annyira elterjedt.

Szóval azt akartam ebből kihozni, hogy ízben hajaz nagyapámék meggy teájára, de csak ízben. Ehhez hozzá kell adni a sör adalékanyagait,  malátát, komlót és minden jót, ami kell és készen is van a jó fajta meggy sör, ami télen, nyáron frissítően hat.

Az előbbiek alapján ebből az következik, hogy az utóíze tökéletesen hajaz a meggyre, meg a sör kesernyés keverékére. Pont olyan, amilyennek lennie kell egy ilyen sörnek.

Ha bulit szervezel, akkor nyugodt szívvel ajánlom, hogy a lányok számára ilyet szerezzél be, mert tuti sikered lesz. Sőt, akár azt is megkockáztatom, hogy az est sláger témája is lehet a nedű íze.

Én úgy gondolom, hogy ez a meggysör szebb jövőt érdemel, minthogy csak a szakboltokban lehessen megvásárolni. Tehát Békésszentandrási Meggyes sört minden boltba. :-)

 

A Sör ízvilága:    8
Szénsav:            8
Lágyság:             10

Cerná Hora Páter

67, A cseh családi sör Cerna Hora Páter

A sör íze lágyan kesernyés, bubi nélkül, mert, hogy azt teljesen kifelejtették belőle.

Mit lehetne még erről írni? Semmit.

Egyszerű sör, egyszerű sörkedvelő emberek számára. El tudom képzelni, ahogyan a cseh család krémje előveszi ezt a sört a hűtőből és issza és issza, ahogy a magyar családok nagy része a Borsodit, Ászokat, vagy akár a klasszikus Drehert.

Sajnos, nem gazdagodtam újabb sörélménnyel, így minden leírt szó kár érte.

 

A Sör ízvilága:    2 (jóindulattal)
Szénsav:            1
Lágyság:             9

Címkék: hora, páter, cerna

Tuborg Royal Export

66, Egy kőkemény sörrel nyitnám ez év első írásomat, Tuborg Royal Export:

Amint a neve is sugallja egy kemény sörről van itt szó, nem is akármilyenről. Nem hazudtolja meg Önmagát. Hisz gondolom Én, nem egyébért írták rá a következő szöveget „Enjoy the power sensation” ami szabadkőműves fordításban nem jelent egyebet, mint „Élvezd az erő hatását” vagy úgy is fordíthatnám, hogy”Élvezd az erő (be)nyomását”. Tudjátok mint amikor az autóba extra adalékanyagos Carrera vs. V-Power üzemanyagot tankoltok. Amúgy üt, plusz nyomatékot csiholva ki a az ember testéből.

De miért is mondom ezt? Azért is, mert két üveg után engem úgy nyakon vágott, mint az egeret az egérfogó. Nem is csodálkozom, hisz 7,2%-os alkohol tartalommal nem sok sör büszkélkedhet.

Az íze olyan Tuborgos, enyhén kesernyés, nem olyan Pilsen Urquelesen, hanem csak lazulósan. A laza sportos íz világához hűen ragaszkodva, de mégis egy picit másképpen ütőseben, mint az átlag. A sportnál maradva, ezt a sört nem ajánlanám a foci nézéshez, sőt semmilyen sport esemény nézéséhez, mert a félidőnél lehet, hogy a TV repkedne a szobában, ha netalán nem teljesítené az elvárt eredményt. Egyszóval óvatosan vele, mert tüzel, mint egy felajzott szuka :))) (természetesen átvitt értelemben értendő :)).A Sör ízvilága:    7      
Telítettség          3

Lágyság:             7

Címkék: royal, export, tuborg

A szavazás lezárulása

Kedves olvasóim, 2007-09-28-án meghirdettem egy 20 sörből álló szavazást. Azért is nem írtam a végeredményről hamarabb, mert (szerintem) kevéske szavazás gyűlt össze az első két hónap folyamán.
Mennyi is volt ez a kevés? Kb. 100 db. szavazásról beszélnék. A mai nappal bezárólag 2008-02-18-án összesen 193 db. szavazást számoltam össze. A jelenlegi állás szerint a legízletesebb sör, nem más, mint az Önmagát a világ első nem hivatalos söreként reklámozó Heineken. A második az Edelweiss, a harmadik egy cseh sör Pilsner Urquel, a negyedik a Dreher, az ötödik Löwenbräu. Az utóbbi három sör (Pilsner, Dreher, Löwen) különlegesség fej, fej mellett halad egymás mellett 13 szavazattal.
Sajnos csalódnom kellett a szavazás végeredményében, mert szerény véleményem szerint vannak olyan sör különlegességek is, amik sokkal ízletesebbek a társaiknál, de ellenben sokkal kevesebb szavazatott kaptak, mint amennyit megérdemeltek volna. Az Én ízlelő bimbóim szerint a Tuborg (6szavazat), Becks (9szavazat), Carlsberg (11szavazat) sokkal jobb helyezést is megérdemelhetett volna. Tudom, tudom ezek mind kommersz sörök, de az ízükben azért sokkal több van mint pl a Borsodiéban vagy az Ászokéban. A többi sör helyezését nem vitatom, kivéve a Leffét, hisz ez is ez olyan különleges sör, amit érdemes megízlelni. De ezen, mi sörkedvelők eltudnánk vitatkozni egy kis ideig.
Továbbá az elmúlt 30 nap szerint a legkeresettebb (Top 10) és elolvasott cikkek a következők:

1, Leffe
2, Carlsberg
3, Coronita
4, Ursus
5, Krusovice
6, Tuborg Green
7, Belle-Vue Kriek
8, HB
9, Ottakringer
10, Amstel

Eme két adat ismeretében mindenki vonja le a következtetéseket, hogy melyik sör is a jobb… kommersz sör ide, vagy oda, de valljuk be az is nedű, nem lehet folyamatosan 1000 ft körüli söröket inni, ha az embernek egy sörre van étvágya a mindennapi vacsora, foci, forma1, vagy akár film mellé…

Csakhogy megnyugtassak minden olvasót, ezen év folyamán is folytatni fogom a sörízlelést. Nem is olyan távoli jövőben olvasni lehet ismételten a jobbnál jobb írásokat, a jobbnál jobb (vagy rosszabb) sörökről.
 
Mindenkinek szép jó napot kívánok, és sok egészséget a finom nedű fogyasztásához.

U.i.: Nemsokára folyt. köv.  ;-)

Címkék: sör, szavazás

Ápdéjt Nr.1 :-)

Hali Haló kedves blog olvasóik!

 

Hát Igen, elég régen jártam erre. Sajnos ahogy bejött a hideg nem nagyon ittam sört, mert valahogy azt éreztem, hogy kihűlők belülről. És mivel nem vagyok fizetett sör kóstoló így nem tudok optimális híreket közölni veletek. Max felszínesen, de az nem az igazi. :)

Nehogy azt higgyétek, hogy eltűnök, mert nem. Csak pihenek tavaszig, amíg a meleg be nem állit. Tudjátok mint a macik. :))))

De addig is, ha gondoljátok, írjatok a SörÉlményeitekről. Mert Én is fogok írni.

 

Üdv mindenkinek és jó szórakozást, karácsonyt, szilvesztert meg mindent ami az elkövetkező időben fogunk találkozni!!! :-)))

Címkék: info

Ottakringer Helles

65, Egy Bécsi sör feláldozása, ilyen ez az Ottakringer Helles:

Odaemelem a korsomhóz, megdöntöm egy picikét, hogy ne legyen oly habos a becsapódás hatására, és nézem, ahogy a nedű lefolyik a pohár oldalán. Aranyló sárga színe megbabonázza az emberi szemet.
Íze édeskés, nem annyira kesernyés, mint egy átlagos sör, hanem egy picit lágyabb. Mintha valami buli sörre hasonlítana. De sajna ez nem az a sör.
Ahogy magamat elnézem ebből a sörből többet is le tudnék csapni a torkomon, hisz elnyerte a tetszésemet.

 
A Sör ízvilága:    6      
Telítettség          1
Lágyság:             9

Címkék: ottakringer, helles
süti beállítások módosítása