A szavazás lezárulása

Kedves olvasóim, 2007-09-28-án meghirdettem egy 20 sörből álló szavazást. Azért is nem írtam a végeredményről hamarabb, mert (szerintem) kevéske szavazás gyűlt össze az első két hónap folyamán.
Mennyi is volt ez a kevés? Kb. 100 db. szavazásról beszélnék. A mai nappal bezárólag 2008-02-18-án összesen 193 db. szavazást számoltam össze. A jelenlegi állás szerint a legízletesebb sör, nem más, mint az Önmagát a világ első nem hivatalos söreként reklámozó Heineken. A második az Edelweiss, a harmadik egy cseh sör Pilsner Urquel, a negyedik a Dreher, az ötödik Löwenbräu. Az utóbbi három sör (Pilsner, Dreher, Löwen) különlegesség fej, fej mellett halad egymás mellett 13 szavazattal.
Sajnos csalódnom kellett a szavazás végeredményében, mert szerény véleményem szerint vannak olyan sör különlegességek is, amik sokkal ízletesebbek a társaiknál, de ellenben sokkal kevesebb szavazatott kaptak, mint amennyit megérdemeltek volna. Az Én ízlelő bimbóim szerint a Tuborg (6szavazat), Becks (9szavazat), Carlsberg (11szavazat) sokkal jobb helyezést is megérdemelhetett volna. Tudom, tudom ezek mind kommersz sörök, de az ízükben azért sokkal több van mint pl a Borsodiéban vagy az Ászokéban. A többi sör helyezését nem vitatom, kivéve a Leffét, hisz ez is ez olyan különleges sör, amit érdemes megízlelni. De ezen, mi sörkedvelők eltudnánk vitatkozni egy kis ideig.
Továbbá az elmúlt 30 nap szerint a legkeresettebb (Top 10) és elolvasott cikkek a következők:

1, Leffe
2, Carlsberg
3, Coronita
4, Ursus
5, Krusovice
6, Tuborg Green
7, Belle-Vue Kriek
8, HB
9, Ottakringer
10, Amstel

Eme két adat ismeretében mindenki vonja le a következtetéseket, hogy melyik sör is a jobb… kommersz sör ide, vagy oda, de valljuk be az is nedű, nem lehet folyamatosan 1000 ft körüli söröket inni, ha az embernek egy sörre van étvágya a mindennapi vacsora, foci, forma1, vagy akár film mellé…

Csakhogy megnyugtassak minden olvasót, ezen év folyamán is folytatni fogom a sörízlelést. Nem is olyan távoli jövőben olvasni lehet ismételten a jobbnál jobb írásokat, a jobbnál jobb (vagy rosszabb) sörökről.
 
Mindenkinek szép jó napot kívánok, és sok egészséget a finom nedű fogyasztásához.

U.i.: Nemsokára folyt. köv.  ;-)

Címkék: sör, szavazás