HB

58, Ugyancsak egy Prémium osztálybeli sör kerül arcocskámba. Nem másról van szó, mint a HB Premium Lager (HB =Hoffbräu München):

Íze kesernyésen megható. Olyan németesen van sör íze. Nem olyan lónyálféleség, amire az ember aszondaná: limonádé, Ez nem az a sör.
Habzása maradandó. Nem tudom miért, de kezdem magamon észrevenni azt a tény álást, hogy megrögzötten figyelem a sör habját, amiből kezdem érzékelni azt hogy milyen minőségű (idő mennyiségben értendő) a habzása.
Nem tudok erre mit mondani, minthogy németesen kesernyés sör fajtával van dolgunk. Erről a sörről a Dréher jut eszembe. Vazz nem csodálom, most hogy megnéztem a doboz oldalát ezt is a dréher gyártja, természetesen licensz alapján… hihetetlen… akkor ezért volt ennyire ismerős az íz… tény enyhén eltér a dréher ízétől de nem sokban, lehet hogy a németeknek is van egy dréherük? Erre az a válaszom: Talán.
Valahogy nem ajánlanám senkinek, csak egyedül a HB elkötelezettjei számára. Hisz vannak ennél jobb sörök is a piacon. És mi fogyasztok nem biztos, hogy ilyet szeretnénk, ilyen árkategóriában. Röviden ennyit.

 
A Sör ízvilága:    3      
Telítettség          6
Lágyság:             4

Címkék: hb, premium, lager