Coronita Cerveza

64, Egy Mexikói korona, avagy Coronita Cerveza:

A színe szép sárga, habzása tökéletes ehhez az osztályhoz képest. Édeskés íze van, mint a Desperados-nak. De annyi különbséggel, hogy egy kis citrommal adja ki a különleges ízét.
Nem tudom minek köszönhetően, de nem érzékelem azt a 4,6% alkohol tartalmat. Olyan érzés fogott el, mintha nem is sört innék, hanem ásványvizet innék. Egyszóval tanácstalanul állok a dolog előtt. Lehet hogy túl sört ittam is immúnis lettem az alkohol ellen. Ez is egy tipikus beülős, újgazdag sör fajta… húúh bocsi, nem tudom ez hogy jött a számra… de ezt most így érzem. :-)))
Az ízében a sörhöz dukáló kesernyés ízt nem érzek, csak az apró bubikat, amivel egy ásványvizet szoktak felruházni.
Most nézem ez is Mexikóból jött piciny hazánkba, akkor ezek szerinte ebben is van kukorica. Csak nem annyira érzékelteti magát ízben. Lássuk csak mi található az üvegben? Természetesen folyékony formában :-)
Először is van benne E 300 is amit az e-számok.hu-n C vitaminként jelölnek. Na szóval ha ilyet iszunk nem fázunk fel mert C vitaminban gazdag folyadékról beszélünk :-)))) nézzük tovább van benne árpa, maláta max 60%, és azt írják, hogy kukorica és/vagy rizs max 40%, komló és sörélesztő. Ezt valahogy nem értem kukorica és/vagy rizs? Ez azt jelenti, hogy vagy ez vagy az? Ezt mi fogyasztók, honnét a viharból tudjuk? Vagy mindkettő? De ha mindkettő benne lenne, akkor nem így tüntették volna fel a palackon.  Na mindegy, ettől eltekintve az utóbbi mexikói sörrel összehasonlítva Én úgy gondolom, hogy a Desperados finomabb és ízesebb, mint a Coronita. Ezért is mondanám, azt hogy ez egy baráti beszélgetős sör fajta. jó beszélgetést mindenkinek. :-)))

 
A Sör ízvilága:    7      
Telítettség          1
Lágyság:             9

Címkék: coronita, cerveza