Leffe Bruin

63, Egy barna apátsági sört gyilkoltam le Leffe Bruin személyében:

Csomagolásán a címke alapból úgy van kialakítva hogy egy zárda/templomra hasonlító épület jelenjen meg lelki szemeink előtt.
A színe csodálatosan ragyog, mint egy kolának. De ellenben messzí ívből elkerűli a kola ízét, hisz egy sörről beszélünk. Nemde? Hihiíííjj…
Finoman ki is öntöttem a sörös korsómba. Csakis finoman szépen az korsó falához passzírozva, és így is olyan csodálatos hab mosolygott rám, hogy… hogy… ízé… csak annyit tudok mondani, nincs az a sörkedvelő szív amelyik e láttán nem érzékenyül el, és telik meg a szeme folyadékkal. Olyan folyadékkal amit csak egyszerűen könnynek nevezünk. :’-)))
Remélem értitek amit mondani/sugallni szeretnék, csak úgy egyszerűen nem belebuggyan a sörbe hanem rajta áll, úszkál… nem is tudom minek nevezni ezt a csodálatos nedűt.
Bocsi. (pirul és pirul)
De igen tudom, csakis SÖRNEK lehet nevezni ezt a nedűt. :-D
Az íze milyen is? Egyszerűen, csodálatos.
ÚÚúh ilyen barna sört még nem ittam, elmondani nem lehet, ezt ízlelni kell. Aki ívott barna sört és nem Leffet ívot hanem valami mást, annak csak tanácsolni tudom, hogy húzzon bele de gyorsan és kóstolja meg, de gyorsban.
AZ ízértől csak úgy röviden annyi, hogy qrv@ jóóóó… ennek a nedűnek egy normál sör íze van. Barna sör íze, amiből természetesen nem maradt ki az árpa sem, a komló sem, illetve a kukorica sem. Hm… Kukorica?! Lehet, hogy ez adja meg azt fini ízt? Lehet. Mert érezni a kukorica ízét is.
De azt is tényként tudom közölni, hogy a 6,6%-os alkohol tartalma is csodálni való. ;-)))
Ez ám a sör. Le is robogok a boltba venni még egy párat, ha már így megragadott az íze.

 

A Sör ízvilága:   9,5   
Telítettség          2
Lágyság:             8

Címkék: leffe, bruin