Borostyán

62, A Borsodi bemutatja a Borostyán című műalkotását:

A csomagolása az érettséget probálja sugározni a leendő vevői felé a bolt polcáról. De nekem erről a külsőről nem az érettség, a kiforrott technológia jut eszembe, hanem a 60-as, 70-es évek termékei… mert olyan öreges/lomha sörnek tűnik.
Íze kellemesen visszaadja a nedű ízét zamatát, amit az átpábó, kukoricából, komlóból kivontak. Ahogy látom E vitaminnal is megfűszerezték eme sört és nem is akármilyennel E224-el. Ami nem jelent egyebet mint hogy tartósítószer/térfogatnövelőként használják. Aminek mellékhatása fejfájás is lehet… hm ezek már súlyosan elgondolkodtató dolgok…
Amúgy az ízre, nekem ízlik, mintha nem is a Borsodi sörgyár készítené ezt a sör fajtát.
Habzása tűrhető, tovább is bírhatná, hisz egy német ilyen kaliberű sör sokkal de sokkal jobban bírja, mint eme piciny sör márka. Úgyhogy adagolhatnának mellé egy picivel több habzást nyújtó bubi. :-))))
Ezt a sört valahogy fiatalok kezében nem tudom elképzelni, csak 40-en túliak kezében.
A színe is tetszik, nem azaz arany sárga színnel kápráztat el minket fogyasztókat, hanem szép karamell színű sörrel babonáznak meg minket. Ez tetszetős dolog. A másik dolog ami tetszetős azaz, az alkoholtartalma 5,2%-al. Hmmm nyamíííííí :-)

 

A Sör ízvilága:    7.5 felfele kerekítve, azaz 8.        
Telítettség          3
Lágyság:             7

Címkék: borostyán