Ciuc

32, Egy Erdélyi város, egy Erdélyi sör: Premium Ciuc 

Az üveg kinézete szolidan romános. A betűk vezetése is olyan érdekes. De az is lehet, hogy a szín kombináció miatt, mert fehér alapon piros betűk aranyszínű bevonattal vannak a betűk keretei bevonva.
Íze enyhén kesernyés, illetve az utóíze selymesen érzékelteti a kesernyés ízt, de nem annyira, mint az előző Harghita nevezetű sör.
Amint látom nagyon de nagyon be szeretnék futatni a Heineken ezt a sört is, mert sms játékot hirdetet a kedves fogyasztók körében. Gondolom emelt díjas sms-ért cserében talán Ők is kihúzzák valamelyik sörgyár vezetőjének távoli rokonát.  Így az üveg felénél tartva egy nagyon furcsa utóízre kezdek felfigyelni, amit csak akkor érzek amikor lenyelem ezt a nedű félét. Hogy teljesen őszinte legyek, legutóbb a Kaisernél éreztem ezt az ízt. Mintha tömény szilvapálinkát innék, de abból is a legrosszabb fajtából. De ez nem Kaiser, ezért nem is egyazon recept szerint készült, mivel ez a sör enyhén adja vissza ezt az utóízt. És nem annyira töményen, mint a Kaiser.
Úgy alapjaiban sörnek sör, habár ez nem Prémium osztály mint ahogy a neve is sugallja. Mindinkább mondanám azt, amit egy régen elfeledett tanárom is mondott kettes alá ülj le.
Az ízlelő bimbóim azt sugallják, hogy nem fogok több ilyen sört kérni, sem vendéglőben, sem boltban, sem máshol.
Pedig őszintén megvallva többet vártam volna egy hoki város által nyújtott sör félétől. Röviden ennyit erről a sörféléről.

A sör íz világa:         2
Telítettség:              8

Lágyság:                  2

Címkék: ciuc, premium