Harghita

Erdélyi utamon megízlelt sörök/tapasztalatok/észrevételek:

Mivel szabadságomat töltöm, így nem fogok a megszokott módon írogatni a blogba, de ellenben a nyaralásom értelmében meg fogok kóstolni nagyon sok Erdélyi/Román sört, mert egy bő hét erejéig Erdélyi körúton leszek…

31, A legelső Román söröm egy magyar megyének a nevét viseli. A sör nem egyéb, mint Harghita: 

Első ránézésre, szép aranyló színe van, mint a reklámok királyának a Heineken-nek. Nem hiába gyártja ezt a sört is a Heineken. :)))
Íze majdnem megegyezik a Heineken-ével. Azért is mondom, hogy majdnem, mert ez kesernyésebb és inkább emlékeztet a régi alap szoci sörökhöz. :))))
Utóíze sem annyira lágy/selymes, mint a például a Heinekené vagy a Becks-é. De így jobban belegondolva egy magyar sörhöz sem tudnám hasonlítani ezt a tömény kesernyés ízű sört. Utó ízében is érzékelteti ezt a kesernyés íz világot. Erre Én azt mondanám, hogy ez egy Klasszikus sörfajta.

Azt tudnám mondani rá, hogy jó testes sör, karakteresen székelyes sör. :)))) Mert ha jól látom 4,7%-os alkohol tartalommal nem olyan ütős, sőt átlagos de így a harmadik üveg után eléggé kezdek szédelegni, mint egy be_@szott _@sz.

Nekem valahogy ízlik, de azé nem innám nap, mint nap… csak néha, ha kedvem támad rá. Nem egyébért, csak számomra az ilyen testes sörök nem nagyon jönnek be. De az íze nagyon jó. Hihííííj nagyon de nagyon tetszik ez a tömény kesernyés komló íz :-D

Tudom, hogy már írtam, de muszáj még egyszer leírnom, qurv@ jó érzéssel tölt el, hogy egy klasszikus ízű sört szlopálok. Félreértés ne essék, nem akarom égig magasztalni csak olyan jó érzéssel töltött el, hogy van ilyen sör is. :)))

Van egy olyan megérzésem, hogy feltankolok az itteni román sörökből :-D

A Sör ízvilága:          7      
Telítettség:             7
Lágyság:                    3

Címkék: harghita