Csakis az "Igazi Csíki Sör"

Eljött az ideje, hogy megkóstoljam az Igazi Csíki Sört. A címke magáért beszél, tele van székely motívumokkal, egyből lehet tudni, hogy ez a székelyek söre. Gondolom elsősorban, a székelyeket célozták meg. Ez a különleges piros szín, meg a fekete, az én elmémbe egyből a székelyruhás lányok ugrottak be. A székelyzászlót is, mint jelképet feltenni, ez is a szűk összetartó székelységre utal.
Az üveg egyáltalán nem sugallja a kézműves sört, inkább úgy fogalmaznék,  hogy a megszokott kommersz sörös üvegbe palackozzák. Ez megbocsájtható bűn is lehetne, ha nem annyi lenne az ára amennyi. Lássuk, hogy az üvegben lévő sör milyen benyomást kelt. Első ízre komlós, nagyon komlós, a szénsavasság is megfelelő. Szóval a komlóval nem spóroltak. A megszokott kommersz sörökhöz képest túlságosan is komlós. Van aki szereti, van aki nem, de én imádom.
Az alkoholtartalma is székelyes 6%, nem sok kommersz sör vállalja be a 6%-ot, általában 5% környékén megállnak a sörgyártók.
Jónak jó, ízlik, csak ajánlani tudom. Nem egy prémium kategória, inkább nevezném a kommersz sörök krémjének. Bármelyik bulin fincsi bulika sör lehet.
Alkoholtartalom: 6%
A Sör ízvilága:     8
Szénsav:             8
Lágyság:             8