Staropramen - Dark Beer

 

74, A Prágai léhűtő: Staropramen Dark Beer

 
Az átlag sör fanok ajánlása alapján gondoltam megízlelem eme sör barna változatát is. Hátha tud valami újat nyújtani számomra. És sajnos tudott.
 
Barna sörhöz képest elég gyér az ízvilága. Első nyelésre, az ízlelő bimbóim azt mondták, hogy miféle íz ez? 
Ez akar barna sör lenni? Mi alapján? Olyan az íze, mintha a Colát egy hétig kupak nélkül, a szabad ég alatt a sorsára hagyunk éjjel nappal... ez által kitéve az időjárás viszontagságainak, oszt amikor nincs más választás belenyalunk és ordítva dobjuk minél távolabb, hogy még a szagát se érezzük.
 
Egy valamit le kell szögeznünk, ittam Én már elég barna sört. De egy biztos, a barna sörnek nem ilyen ízűnek kell lennie.
Látszik, hogy a nagyközönség ízéhez lett igazítva, hogy minél többen vegyék a terméket. A csípős ketchuphoz tudnám hasonlítani, rá van írva, hogy csípős, de ha belenyalunk nagyon vékonyan mondhatjuk azt, hogy csípős.
 
Inkább alulról súrolja az enyhén csípős fogalmát, mint a csípősét. Ergo nem elégíti ki a csípős fogalmát, mint ahogy a Staropramen barna sör sem elégíti ki, azt az igényt, amire szánták.
 
A karamell íz, valahogy nem karamellizálódot, nem adja vissza azt a kesernyés ízt, amit ilyenkor vissza kéne adnia. Inkább édesnek lehet mondani. Ismerjük azt a karamell érzést, amikor 2-3 darab nagyobb karamellt a gyerekkorunkban a szájunkba tuszkoltunk, és ahogy elkezdett olvadni, összeragadt a fogsorunk, és nagy megerőltetés árán sikerült végig küzdenünk rajta magunkat. Na ez is olyan, édes, szájragadós, mintha karamellt nyalogatnánk a pofazacskónkban.
 
Ennyi, részemről több szót nem érdemel.
 
Felejthető minőség!
 
A Sör ízvilága:        3
Szénsav:                  3
Lágyság:                  8
 

 

 

Címkék: dark, beer, staropramen