Békésszentadrási Meggyes sör

68, Az igazi különleges Hungarikum sörfélében: Békésszentandrási Meggyes Sör

 A sör frissítően hat és ténylegesen érezni a gyümölcsös meggy ízt. Olyan utó íze van, mintha a nagyi által elkészített igazi jéghideg meggy teát innék. Anno az öregek, ugyebár tudtak meggy szárból/levélből meggy ízű teát főzni, de sajnos a filterek világában, ez már nem annyira elterjedt.

Szóval azt akartam ebből kihozni, hogy ízben hajaz nagyapámék meggy teájára, de csak ízben. Ehhez hozzá kell adni a sör adalékanyagait,  malátát, komlót és minden jót, ami kell és készen is van a jó fajta meggy sör, ami télen, nyáron frissítően hat.

Az előbbiek alapján ebből az következik, hogy az utóíze tökéletesen hajaz a meggyre, meg a sör kesernyés keverékére. Pont olyan, amilyennek lennie kell egy ilyen sörnek.

Ha bulit szervezel, akkor nyugodt szívvel ajánlom, hogy a lányok számára ilyet szerezzél be, mert tuti sikered lesz. Sőt, akár azt is megkockáztatom, hogy az est sláger témája is lehet a nedű íze.

Én úgy gondolom, hogy ez a meggysör szebb jövőt érdemel, minthogy csak a szakboltokban lehessen megvásárolni. Tehát Békésszentandrási Meggyes sört minden boltba. :-)

 

A Sör ízvilága:    8
Szénsav:            8
Lágyság:             10