Cheers

55, Egészségünkre! avagy hogyan mondjuk Angolul? Cheers a mai uzsonna.

Ha jól emlékszem nagyon de nagyon régen volt egy ilyen nevezetű sorozat is, ami 82-től 93-ig futott az amerikai piacon. Amint a google is mutatja atz első oldalon mindent meg lehet tudni a Cheers márkáról, van egy ilyen nevezetű vendéglő Bostonban, egy sorozat, amit máig vetítenek jobb helyeken és az asztalomon is van egy Cheers. Ami nem Amerikai, hanem német azaz Authentic German Golden Lager van ráfirkantva. Ez azt jelenti, hogy Hiteles Arany (színű)Világos Német Sör.
Azon meg sem lepődöm, hogy csak a Plus forgalmazza, hisz csak ott is árulják. Logikus nem? Deeeee igen! :-)
Az számomra nem világos, hogy egy Madridban (pontosabban San Sebastián Reyes) gyártott sör, hogy lehet német? Hisz Madrid Spanyolország része. Vagy nem? Vagy mi? Vagy az Unió segítségével ennyire rá lehet xarni a gyártási illetve a flakonon feltüntetett országra???

Pffff… na így hirtelen ki is morogtam magam…
Térjünk rá a lényegre, a sörre :-)))
Amint kiöntöttem a korsomba egyből kitűnt a habzása. És miért is mondom ezt? Azért mert az ilyen árkategóriájú sörök nem szoktam ilyen szépen habzani, vagyis nem is azt mondanám, hogy szépen habzott, mert akkor rosszul fejezem ki magam, azt mondanám, hogy maradandó habzása van. Hisz bírta majdnem öt percig. És ezután roggyant meg. :-)
Ha belegondolunk a habzásba, akkor soknak is mondható egy ilyen híg kommersz sörtől.
Az íze meg simán hasonlít bármelyik 100 ft-os söréhez. Mert többet nem ér. Sajnos. Hisz annyiért is vettem ezt a nedűnek nem nevezhető italt.
Az alkohol tartalma csakis az alkoholistákat célozza meg, hisz olcsón 5,5%-nyi alkoholt nem sok sörgyártó passzíroz bele egy kis alumínium dobozba. Úgy látszik valaki ezt a piaci rést is meglátta. És ezt csakis a Madridi sörgyár vette észre.

 
A Sör ízvilága:    3      
Telítettség          5
Lágyság:             5

Címkék: cheers