Leffe Blonde

52, A morcos apátsági sör támadása, Leffe Blonde:

Mit is értek a cím alatt? Kedves olvasok azt értem, hogy ez a Leffe egy jó pár napja a hűtőben volt, nem rázkódott, miközben kivettem majd kinyitottam, mert óvatos szoktam lenni ezekkel a kinyitogatós dolgokkal. Hisz most is az voltam. A lényegre törve a következő dologgal szembesültem, kupak levesz és a hab amúgy tör magasba a parányi lukon keresztül, mint ahogy egy vulkán sem tette ilyen formában mostanában. Hihetetlenül tört a magasba, rábuktam oszt kiszívtam belőle a felgyülemlett habot, amíg azt nem mondta hogy nem bííírom tovább és megadtam a kegyelem döfést, kiöntöttem egy pohárba.  
A habja ismét magasba tört, majdnem kicsordult, de lassítottam a tempón és a pohár karimáján megállt.
Ahogy elnézem a Leffe habja, elég jól bírja. Nem hogy jól, elég jól! :)))
Szerintem most hagyjuk a kinézetét és nézegessük meg a belsejét. Az íze nagyon sör, tökéletes, valahogy nagyon de nagyon jól eltalálták. Nem hiába apátsági sör amiből az is kiderül, hogy nemhiába merészeltek ilyen nevet adni, mert nagyon zamatos, karakteres íze van. Az tény az utóbbi időben ilyen jó ízű sört nem nagyon ittam. Ha hirtelen kellene válaszolnom a Löwenweisse-hoz hasonlítanám. Az alkohol tartalma sem elhanyagolható, hisz 6,6%-ot gyömöszkéltek belé. Még csak egy üveggel ittam meg, de érzem a bódító hatását. De az is lehet azért, mert reggelire fogyasztom így hajnali 10óra magasságában üres gyomorra. De ennek ellenére nem szokott ilyesmi velem előfordulni, hogy megszédülök egy kis söritől, ami nem nagyobb, mint 0,33 l. ezért is mertem bevállalni reggelire. De szíííjjel csavart…  Hi hi híííj :-))))
Amint mondtam, vagyis írtam az íze megközelítette a tökéletes sör íz világát. Kellemes utóíze van, amire az ember nem mondja azt a sör elfogyasztása után, hogy hol a mosdó meg a fogkefe?
Kortyoltam egyet és ismételten rájöttem, hogy ez egy tökéletes sör. Lehet hogy van ennél tökéletesebb is de ez eddig a legjobb, legkulturáltabb ízű sör. Nem hiába Belga. Ez Belga sör nem úgy mint a meggy ízesítésű Belle-Vue. Mert hogy az… inkább nem is mondok róla semmit.
Mindenkinek ajánlani tudom ezt a sört, anélkül, hogy lelkiismeret furdalásom lenne. :-)))))))

 
A Sör íz világa:   9,5 felfele kerekítve :)         
Telítettség          2
Lágyság:             8

Címkék: blonde, leffe