DAB

51, Egy eredeti DABasit ismerhetünk meg, a DAB (Dortmunder Actien-Braurei) Original személyében:

Testtartása? Átlagos, zöld mint a fű, enyhe arany csíkokkal megfűszerezve.
Az íze nagyon eredeti, olyan sör íze van. Nem olyan lónyálszerűen, hanem olyan karakteresen. Erre azt mondanám, hogy érdemes volt megvenni, amit máshol is szívesen elfogyasztanék. A meggy ízű sörrel ellentétben.
Ez azért durva, de ha ez van ráírva akkor gondolom válalják is a felelőséget érte, a Következőt olvasom, hogy „All Natural”. Ami szabad fordításban nem jelent egyebet, mint, hogy „mind természetes” ami arra a következtetésre juttat engem, mint laikust, hogy az egész sör amit kortyolgatok természetes alapanyagból van elkészítve. Semmi guanó (E412), meg csirkevész, meg birkaragu fene tudja mivel… egyszóval betű nélküli sör található az üvegben.
Most nem töltöttem ki pohárban, de amint a számhoz emelem az üvegben lötyög és egy kis habot vert ami nem sok de tartja magát. Tetszetős a sörkedvelők számára. Nem olvad bele a zöld ö(ü)vegzetbe.
Valljuk be őszintén, a maga nemében jó ez a Dortmundi söröcske. De még nem tökéletes. Eléggé.
Várom a további fejleményeket, eme sörgyárral kapcsolatban, csak előálnak egy DAB pulse-al vagy Ice-al  :-)))) Ha meg nem magára vessen. Mert egy ennél ütősebb bulizós sört is elképzelek a DAB-tól. De addig is vájunk még egy picit.

 
A Sör ízvilága:    7      
Telítettség          4
Lágyság:             6

Címkék: dab, original